Турция търси нефтени находища в източната част на Черно море, обяви министърът

...
Турция търси нефтени находища в източната част на Черно море, обяви министърът
Коментари Харесай

Турция скоро може да започне добив на нефт от Черно море

Турция търси нефтени залежи в източната част на Черно море, разгласи министърът на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез, добавяйки, че намирането на петрол в тази зона е евентуално.

Дейностите по изследване на нефтени залежи сега са съсредоточени край крайбрежията на провинция Зонгулдак, а сеизмичните изследвания край крайбрежията на Орду са финализирани, сподели Дьонмез в изявление за частния ефирен оператор Haber Global.

" В идващия стадий ще се насочим към източното Черноморие. Има късмет да намерим нефт там. Ще изследваме на всички места сред западното и източното Черно море, където забележим капацитет за намиране на петрол ", сподели той, представен от.

Ще има сондажи край крайбрежията на региона сред провинциите Трабзон и Ризе, уточни министърът.

Припомняме, че предходната година Турция разгласи огромно естествено находище в Черно море. Общите газови ресурси там се правят оценка на 710 милиарда кубически метра.

По-рано този месец държавната петролна компания TPAO разгласи откриването на към 1 милиард барела нефт в граничната зона Куди-Габър в югоизточната част на страната.

Възможно е ново намиране на нефт в районите Куди и Габър, сподели Дьонмез в изявлението. " Работата по откриването на втори бунар в региона на Габър стартира на 20 май ", добави той.
 500 милиарда $: Толкова коства природният газ, открит в Черно море
500 милиарда $: Толкова коства природният газ, открит в Черно море

Производствената цена на черноморския природен газ ще бъде по-изгодна от вноса на синьото гориво

Местното произвеждане на природен газ и други планове ускориха енергийната сигурност на Турция, сподели Дьонмез.

" Ако нямахме " Турски поток ", можеше да имаме съществени проблеми. Успяхме да приключим всички планувани планове в период. Местно създаденият природен газ укрепва нашата енергийна сигурност. "

Турция вече има опция да продава аварийния природен газ на непознати страни, добави той.
 Турция стартира рандеман на газ в Черно море от този месец
Турция стартира рандеман на газ в Черно море от този месец

През 2023 година страната ще разполага с 207 сондажа със 134 проучвателни и 73 индустриални центъра

Министърът напомни решение на държавното управление да предлага безвъзмезден природен газ за един месец и понижение за една година.

" Тази едногодишна поддръжка ще бъде в размер на 40 милиарда турски лири ", сподели Дьонмез.

Миналия месец президентът Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че потребителите няма да бъдат таксувани за потреблението на природен газ във всички резиденции в Турция за един месец - през май.

Освен това цената на природния газ, нужна за ползване на средностатистическо домакинство, която се равнява приблизително на 25 кубически метра на месец, ще бъде приспадната от сметките за една година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР